Controles na een neusoperatie

De eerste controle was op de dag na de neusoperatie, de tweede controle is na acht dagen en gaan de hechtingen eruit. Het zijn niet alleen de hechtingen, maar er zitten ook twee kunststof platen (8x1,5cm groot) in mijn neus om het neustussenschot (septum) op zijn plaats te houden voor een goede genezing. Nu was het verwijderen van het verband al niet zo een pretje, deze grote platen eruit halen was ook niet echt fijn. Nooit geweten dat de neusholte zo diep is. Maar ja, alles is eruit en het is naar tevredenheid van de arts. Nu maar hopen dat ik het ok ga merken in mijn ademhaling.

Ik kreeg wel het advies mee naar huis om diverse keren per dag mijn neus te spoelen met zout water. Het makkelijkst zou dit gaan door middel van een zogenaamde netiepot. Gelijk maar opgezocht en aangeschaft want ik moet het toch wel zo een zes weken doen zodat al het vuil weg kan uit mijn neus om ontsteking te voorkomen. De eerste keren werken met zo een netiepot is erg onwennig maar na een paar keer gaat het vanzelf en zie je wat voor vuil (van de operatie) eruit komt.

Maar eindconclusie; het was 8 dagen afzien maar ik kan nu weer normaal ademhalen door beide neusgaten zonder dat ik door mijn mond moet gaan ademhalen. Dus ik kan weer normaal boodschappen doen en het zal ook ten goede komen aan mijn slaap, daar is de KNO-arts ook van overtuigt.

395 views