Het is een dagopname, dus in de ochtend kon ik thuis nog gewoon een licht ontbijt eten om vervolgens mijzelf te melden bij de afdeling van de dagbehandeling voor de ingreep. Daar aangekomen volgt er nog een kleine intake en krijg je natuurlijk een polsbandje met je naam en geboortedatum erop. Je krijgt een bed toegewezen voor de rest van de dag. We wisten reeds dat ik rond 5 uur in de middag weer opgehaald kon worden, want de ingreep stond om 13:30uur in de planning. Ze starten eigenlijk gelijk bij binnenkomst al, om je paracetamol te geven zodat de pijn na de operatie al gelijk een beetje handelbaar is.

Een half uurtje voortijd ga je met bed en al richten de voorbereidingsruimte, hier gaan ze de diverse infusen aanbrengen die nodig zijn tijdens de operatie. Om vervolgens de OK-ruimte binnengebracht te worden, ik mocht zelfstandig vanuit het bed op de OK-tafel gaan liggen. De anesthesioloog ging keurig uitleggen wat hij allemaal ging doen terwijl de KNO-arts vanaf een afstandje mee zat te luisteren. Zodra het narcosemiddel wordt toegediend, ben je binnen een paar second in een diepe slaap zodat de operatie uitgevoerd kan worden. Na 45 minuten kwam ik weeral bij, het was snel gegaan en ja hoor Misselijk laat dat infuus maar komen voordat het verkeert gaat.

Aangezien nu beide neusgaten vol zitten met verbandgaas (soort van tampon) om het bloed op te nemen, moet je nu door je mond gaan ademhalen en dat voor de komende 24 uur. Terug op de dagbehandelingszaal gelijk weer wat pijnstilling erin, want het voelt echt niet fijn kan ik jullie vertellen. De komende 24uur zijn de ergste werd er verteld, daarna moest ik mezelf melden op de KNO-poli zodat het verband eruit gehaald kon worden. Eind van de dag naar huis met de mededeling dat als er een bloeding zou komen dit melding via de Huisartsenpost, voldoende rust nemen en niets tillen om druk in de neus te voorkomen.

519 views