Scleralenzen in en uit training

Na een paar weken werd ik weer terugverwacht bij de scleralenzen specialist. Want de lens in en uit doen is wel iets waar voldoende training voor nodig is en ook de juiste methode. Maar ja, wat is de juiste methode voor mij?

De eerste lens die ik had gekregen, kon ik redelijk goed inzetten met de Hylan ooggel die voorgeschreven was door het EMC. Maar de 2de lens (met een andere sterkte en pasvorm) kreeg ik niet ingezet het deze vloeistof. Dus dit moet wel even goed doorgenomen worden met de specialist. Waarom krijg ik die andere lens niet in.

Toen ik in de spreekkamer binnen kwam zat en nog een heer in een net pak. (moet een vertegenwoordiger zijn dacht ik) De beste meneer was een “vertegenwoordiger” van lenzenvloeistof die speciaal gemaakt was voor scleralenzen. Ik mijn verhaal gedaan van het niet kunnen inzetten van de lens met de Hylan, probeer dit eens. Ik met de speciale vloeistof de lens ingezet, Ja Hoor in 1 keer de lens erin. Doordat de nieuwste lens wat vlakker was en met meer gaatjes erin, was de kans op luchtbelletjes achter de lens heel groot.

Nog een paar keer uit en in gezet met tips van de specialist werd ik weer naar huis gestuurd met een aantal flacons van de nieuwe lenzenvloeistof mee om te proberen. De assistent legt nog even uit hoe en waar ik deze vloeistof kan bestellen, want ze staan nog niet in de webshop van Oculenti. Als er nog iets is horen we het graag en kunnen we altijd weer een vervolgafspraak maken.

628 views