Controle scleralens door een oogarts

Ongeveer 8 weken nadat ik gestart ben met de scleralens wil de oogarts mij weer een keertje zien. Ze wil natuurlijk weten of de lens werkt aan de hand van de klachten en ze bekijkt ook het oog kan ze al verbetering zien.

Het is een duidelijk verhaal, ondanks dat deze lens heel moeilijk inzet doet hij wel z’n werk. Er is verbetering te zien aan het oogoppervlak (het oog epitheel). Maar ondanks de lens had ik nog steeds last van mega drogen ogen, niet alleen mijn slechte oog (links) maar ook mijn goede oog wat problemen. Zoals de arts als ikzelf konden snel de boosdoener aanduiden “de bestraling”.  Dus ter controle bekijkt ze ook de oogzenuw, die is gelukkig prima in orde.

Eindconclusie was, overdag alleen de scleralens dragen, maar niet tijdens de bestraling en in de nacht zoals gebruikelijk de duratears zalf in het slechte oog doen. Op de momenten van de dag dat ik de scleralens niet in heb, goed druppelen met de visidic ooggel.

516 views