Oogcontrole bij een Orthoptist

Nu kom ik al een paar jaar bij een gerenommeerde optiek winkel waar o.a. een orthoptist werkt die mijn prismabril heeft aangemeten en ook een optometrist die naar de gezondheid van mijn oog kijkt. Aangezien ik de laatste periode meer een meer klachten ben gaan krijgen van mijn linkeroog, toch meer eens dit probleem bij hun neerleggen. Zouden zij iets kunnen zien waarom de klachten toenemen.

Uitgelegd waar ik last van heb, eerst maar eens controleren of mijn gezichtsveld achteruit is gegaan. Want met mijn standaard verte bril heb ik erg veel moeite om beeldscherm werk te doen. De diverse metingen gedaan voor verte, dichtbij en de prisma afwijking en tot de conclusie komen dat ik ook toe ben aan een computerbril dit in combinatie met mijn verte bril voor het auto rijden. Ik voel de euros weeral rollen.

De optometrist komt ook even kijken om het droge ogenprobleem te bekijken. Hij bekijkt mijn ogen met ze splitlamp en met een bepaalde vloeistof die in mijn ogen gedaan wordt wat het probleem is. Het is duidelijk te zien dat mijn linkeroog vele malen droger. De hoogste tijd om naar de oogarts in het EMC te gaan voordat m’n hoornvlies gaat beschadigen.

Nu is het altijd een uitdaging om in een Medisch Centrum een afspraak te maken op een poli als je er langer dan een jaar geleden geweest ben. Ik kreeg een goede tip mee van de orthoptist, bel de afdeling neurochirurgie (daar kom ik jaarlijks) en vraag of zij intern een doorverwijzing kunnen maken omdat de klachten toenemen. Een goede tip moet ik zeggen, want het was zo geregeld. Na een paar weken kon ik terecht.

368 views