Ooglid deels dichtnaaien

Een kaderarts kwam kijken wat we met het niet functionerend ooglid moesten doen. Er is altijd een mogelijkheid dat er zenuw herstel komt na deze operatie, maar we weten natuurlijk niet in hoeverre de zenuw ook daadwerkelijk gaat herstellen. Dus we zullen nu een tijdelijke oplossing moeten bedenken, de eerste stap hierin is het deels aan elkaar naaien van de oogleden, om te voorkomen dat het oog zo snel uitdroogt. Zien we over een paar maanden geen verbetering dan kunnen we een goudgewichtje in je bovenste ooglid doen ter ondersteuning.

Ze gingen gelijk een behandelkamer klaar maken om de oogleden aan elkaar te naaien, op dit moment heb ik weinig keuze. Het oog staat open en dat is niet goed voor het oog, dus dit moet wel geregeld worden. Binnen een klein half uurtje hadden ze het voor elkaar, ziet er niet uit maar het is voor een goed doel zullen we maar denken.

Na een paar weken lag de eerste hechting er al uit, gelijk overleg gehad met een verpleegkundig. Zolang er geen ontsteking erbij komt is het geen probleem, maar ik ga wel een nieuwe afspraak inplannen. Weer een paar weken later ging de volgende hechting eruit. Zucht geen succes dus.

749 views