Oogzalf niet overdag gebruiken

Nu is er niets mis met de duratears oogzalf, want in de nacht gebruikt ik het altijd. Maar om dit ook overdag te gebruiken is niet aan te raden. Je oog gaat van 5% zicht naar 80% zicht in een paar uurtjes tijd. Nu is dat niet zo een probleem, maar ik word hier mega misselijk van.

M’n hersenen weten gewoon niet meer wat ze er mee moeten, 1 oog doet het prima maar het andere oog varieert continu in zichtvermogen. Dus ook m’n dieptewerking komt en gaat. Na een half uurtje dit geprobeerd te hebben en uiteindelijk mega misselijk op bed beland, gelijk de zalf eruit gehaald.  Dit dan door middel van veelvuldig met het ooggel erin doen.

De volgende dag nog een keertje geprobeerd, maar hetzelfde effect. Dus mijn conclusie, dit gaat hem niet worden. Nu had ik al eens de term scleralens gehoord en ervan gelezen. Dit zou een perfecte oplossing zijn voor mensen met een aangezichtsverlamming. Na een uurtje op Google gelezen te hebben en wat vragen gesteld in de lotgenotengroep op facebook had ik al snel de conclusie, die moet ik ook hebben.

Gelijk de oog poli van het EMC gebeld, werd doorverbonden naar een verpleegkundige. Mijn verhaal gedaan en zij vond het wel slim om op korte termijn een afspraak in te plannen. Ze had natuurlijk even mij dossier gelezen en de reeds eerdere opmerkingen van de oogartsen gelezen. Binnen een week kon ik terecht, weer bij een andere oogarts als een paar weken terug. Ze was er snel uit, nog even overleggen met haar supervisor en het akkoord van een Scleralens was er. Niet meer tobben met allerlei druppelsen gels. Ik kon bij de balie een afspraak maken intern bij Oculenti, zij zijn specialisten op medische lenzen en zitten ook op de oog poli in het EMC.

409 views