Operatie voorbereiding en OK

Afdeling operatie voorbereiding. Ik was blijkbaar de laatste die opgehaald werd voor operatie die dag, wordt mijn bed die afdeling opgereden. Mijn mond viel open. Ik weet niet hoeveel bedden ik telde, maar minimaal 30 met patiënten die lagen te wachten op hun operatie. Ik was erg onder de indruk. Een druk dagje volgens mij zei ik tegen de verpleegkundige die aan mijn bed stond. Nee hoor, dit is standaard op operatie dagen. Oké

De verpleegkundige (co-assistent) ging aan de slag nadat de bekende vraag was beantwoord “Geboortedatum?”, er werden diverse infusen aangelegd en de hartritme monitor kabels werden met stickers wat gemaakt op mijn borst. Daarnaast werden nog diverse items op mijn bed gelegd die nodig waren tijden de operatie. En nu wachten tot het seintje komt dat je richting OK kan. Beide chirurgen (neuro en kno) moeten aanwezig zijn op de OK, dan komt het signaal. Daar gaan we dan, het ging allemaal heel snel.

Je bed wordt de OK binnen gereden en naast de operatietafel gezet zodat je kunt overklimmen. De anesthesioloog zegt vriendelijk, ben je er klaar voor? Ja hoor ik wel. Ik zie twee chirurgen (ik herkende de neurochirurg) staan, komen beiden naar mij toe en even mij een hand. Goedemorgen, wij gaan even de controle checklijst doornemen en dan gaan we aan de slag. De anesthesioloog zegt tegen mij, we gaan het narcosemiddel toedienen via het infuus en een mondkapje als ondersteuning. Goed inademen, en weg was ik. Het laatste wat ik mezelf kan herinneren van de OK dat het mega koud was.

437 views