Opname dag neurochirurgie

Na een hele planning en hulptroepen inschakelen om alle training sessies die de komende drie maanden gepland stonden onder te brengen bij andere trainers. Was het vandaag de dag van opname, we moesten ons rond 12:00am melden op de afdeling neurochirurgie. We hadden gelezen dat er nog diverse onderzoeken zouden plaats vinden die middag.

Als eerste was het de intake op de afdeling, dit is weer een lijst met vragen doornemen en een klein lichamelijk onderzoek (o.a. bloeddruk en temperatuur). Er werden ook nog een paar buisjes bloed afgetapt. Aangezien dat het een lange operatie gaat worden was het wel van belang dat mijn darmen goed leeg waren (er verder wat middeltjes aangereikt om in te gaan nemen) en 8 uur voor de operatie mocht ik niet meer eten en alleen nog wat water drinken. De medicatie moet toch met iets ingenomen worden.

Vervolgens werden we naar mijn kamer gebracht, dit was nog in het oude dijkzigt dus per kamer vier bedden (op dat moment lag er nog niemand). De verpleegkundige vertelde dat we om 14:00uur op de afdeling radiologie worden verwacht om een navigatie CT-scan te maken en vervolgens zou rond 15:30uur de anesthesioloog komen voor een gesprek ter voorbereidingen van de operatie.

De CT-scan was binnen een paar minuten gedaan, al was het wel even zoek waar de afdeling radiologie ook alweer was. Vervolgens weer terug naar de kamer en aan de koffie, wachten op de volgende afspraak. De spanning ging wel langzaam omhoog bij ons beiden, want nu ging het toch echt gebeuren.

De anesthesioloog kwam keurig op tijd naar de kamer en ging rustig op bed zitten. Een rustige man en ging als eerste herhalen welke operatie er ging plaats vinden (dit is een controle natuurlijk). Hij legde uit dat hij de verantwoordelijkheid had van het team tijdens mijn operatie. De volgende ochtend zou ik om 7:30 opgehaald worden om mij vervolgens naar de voorbereidingsafdeling te brengen en de operatie zou dan rond 8:00uur starten.

Op de voorbereidingsafdeling vertelde hij, ging men o.a. infusen en de hart monitor stickers aanbrengen en al het materiaal klaarleggen wat men in de OK (Operatie Kamer) nodig had. Zijn verhaal was zo duidelijk, dat wij geen vragen meer hadden anders hadden we die natuurlijk kunnen stellen. Hij nam zeer ruim de tijd om alles rustig uit te leggen en deed ook nog een klein fysiek onderzoek. Hij bekeek mijn keel (voor beademing) en luisterde naar hart en longen. Alles wat prima, tot morgen en probeer goed te slapen.

53 views