Prikkels vbij een hersenletsel

Omgaan met prikkels is een hele uitdaging met de gevolgen van m’n brughoektumor. Alle soorten prikkels zijn te veel, zonlicht, overmatig geluid, te veel mensen om mij heen, zelfs de kleding op m’n huid geeft extra prikkels. Ik slikte dan ook al geruime tijd anti-depressieve (citalopram) om mezelf een beetje onder controle te houden. Wij hebben dan ook eind vorig jaar gesloten om te gaan verhuizen van een drukke straat in de stad naar het platteland, dit was ik ook gewent van vroegen.

Dit niet alleen om minder prikkels te hebben, maar dat ik ook van de citalopram af kan komen. We hebben dus het geluk gehad om in de verziekte huizenmarkt een woonboerderij te kunnen kopen in het buitengebied van Roosendaal. Inmiddels wonen we er een aantal maanden en als ik nu buiten stap, hoor ik alleen vogels die zingen en zo nu en dan een tractor die voorbijkomt, een verademing kan ik jullie vertellen. Maar ook gewoon lekker in de tuin werken zodat ik m’n hoofd rust kan geven.

Het gaat dus zo goed dat ik met m’n huisarts heb afgesproken om te stoppen met de anti-depressieven. Hopelijk ga ik dan ook m’n vetrolletjes kwijt geraken, want dit een groot nadeel van dit spul en wie weet kan ik over een tijdje nog meer medicatie gaan afbouwen. Nu ben ik wel benieuwd hoe het slapen zal gaan zonder de citalopram, dit kan nog wel eens een uitdaging worden. Het advies van m’n huisarts was om de valeriaan te gaan proberen als slaap ondersteuning. Eerst maar eens kijken of het ook zonder kan.

431 views