Punctum plug een succes

Twee maanden nadat de punctum plug is geplaatst in mijn linker onderste traanvocht buis, kan ik wel zeggen dat dit een succes is. De hylan ooggel die ik gebruik is nu veel effectiever omdat het minder snel vanuit het oog wordt afgevoerd richting de neus. Dat was nu precies wat ik wilde, hierdoor blijft het traan filmpje op de oogbol veel beter intact waardoor het zicht veel beter blijft dan de scleralens die ik in had. Deze werd al heel snel wazig door uitdroging.

Wel een klein nadeel, de duratears oogzalf die ik in de nacht in m’n oog moet doen omdat deze nog wel eens open wil gaan staan in de nacht. Deze zalf gaat er in de ochtend niet meer zo makkelijk eruit. Een oplossing hiervoor in het oog spoelen met durateurs oogdruppels (kunsttranen) en vervolgens voldoende hylan ooggel erin doen. Wat sowieso elk ochtend moet, is het oog goed schoonmaken met een demak’up watteschijfje en een beetje switzal shapoo met lauwwarm water.

De oogarts was ook zeer tevreden, ze kon duidelijk zien dat de traanvocht filmpje langer intact blijft i.p.v. de twee seconden wat voorheen de problemen gaf. De punctum plug hoeft ook niet te vervangen worden tenzij deze eruit komt. Over een jaar weer controle, dus ik ben blij een goede functionele oplossing voor m’n Dry Eye Syndroom.

822 views