Een Punctum plug bij Dry Eye Syndroom

Na 2 jaar tobben en 10 lenzen verder ben ik gestopt met mijn scleralens en overgestapt op een punctum plug, deze laten zetten in het linker onderste traanvocht buisje. Wel natuurlijk in overleg met de oogarts, maar ik verdiep mezelf altijd eerst in de methodes voor behandeling van een Dry Eye Syndroom voordat ik een afspraak maak met een oogarts. Als het nu goed gaat, zal de oog-gel die ik gebruik effectiever zijn omdat het niet gelijk wegloopt in de neusholte. Althans dat is de theorie, de praktijk zal het leren.

Traanvocht is superbelangrijk voor het oog, zonder kan je hoornvlies beschadigen dus is het vochtig houden van groots belang. Na 6 jaar geen traanvocht te hebben in m’n linkeroog door mijn aangezichtsverlamming (deels), allerlei soorten oogdruppels en gels al geprobeerd te hebben, nu wel de juiste gel gevonden die voor mij goed werkt (Hylan).

Het is dus nu de vraag of de punctum plug goed vast blijft zitten, want deze kan eruit gaan werd mij verteld tijdens het erin zetten (wat maar 30 seconden duurde). De komende maanden moet dus gaan blijken of dit de oplossing is en als de plug er te vaak eruit komt kan ook nog het gaatje permanent dicht gemaakt worden (dmv lazer techniek). Maar ja, dan moet ik toch wel 100% weten dat de traanvocht klier nooit meer gaat werken.

500 views