Nadeel van een punctum plug

De punctum plug is voor mij de ideale oplossing voor mijn droog oog syndroom, maar het nadeel is dat het plugje er ook kan uitvallen. Inmiddels is dit nu 2x gebeurd en toch altijd voorzichtig aandoen met ogen wassen ect. Misschien toch in een ondoordacht moment in m’n ogen wrijven floept het plugje eruit.

Afgelopen week had ik weer een afspraak bij de oogarts (EMC Arts nummer zoveel), tijdens het maken van de afspraak een maand geleden duidelijk gemeld dat de plug er weer uit was). Antwoord van de arts, oh u heeft reeds de grootste maat plug erin gehad die wij hebben op de poli. Dus een nieuwe zetten is geen optie meer. Uhem…….

Nu had ik/wij zelf al de beslissing genomen, als de “nieuwe” plug er weer uitkomt dan maar dicht branden. Want het zenuw herstel van hersenzenuw nummer 7 staat al jaren stil, dus de hoop dat de traanvocht klier weer zou gaan werken is 0%. Dus de conclusie van de arts, dan gaan we een nieuwe afspraak voor het dicht branden van het onderste traanpunt. Fijn, voor niets een uur in de auto gezeten (en 2 uur terug) en het mooie is ook nog het poliklinische verrichtingen spreekuur heeft een wachttijd van 2 maanden.

226 views