Sclera Lens

Doordat ik een aangezichtsverlamming heb opgelopen tijden de operatie in 2015, heb ik ook daardoor geen traanvocht in mijn linkeroog. Een goede oplossing is het aanmeten van een sclera lens, dit gaat natuurlijk wel altijd via een oogarts.

Vandaag heb ik mijn intakegesprek bij de Oculenti specialist in het EMC. Hij gaat de lens aanmeten aan de hand van mijn oogbol. Na een kort gesprek waarom de lens is geadviseerd door de oogarts, gaat hij mij oog bestuderen vorm de lens moet gaan krijgen en natuurlijk ook welke sterkte. Deze lens sterkte moet natuurlijk wel gaan samen werken met de primsa bril die ik draag. Hij zit wel een beetje te zuchten, want ik heb blijkbaar vrij platte ogen. Maar hij gaat er iets moois van maken.

Tip: Neem altijd je eigen oogdruppel mee, zodat de specialist kan bekijken of je die kunt blijven gebruiken. Ik heb een overgevoeligheid voor conserveringsmiddel in oogdruppels, dit is wel een belangrijk item om te vertellen. (op de foto links een normale lens, rechts de sclera lens)

500 views