Scleralens passen

Binnen twee weken was de lens klaar, dus passen maar. De eerste keer zet de specialist hem zelf in met het bijbehorende zuigertje, ehum de sterkte is niet geheel zoals het moet zijn. Maar ja het is de eerste lens, aan de hand van de oogmetingen kan nu de juiste sterkte bepaald worden.

Oké, nu zelf met een ander zuigertje de lens eruit halen. Het zuigertje, vochtig maken met lens vloeistof en op de lens zetten en vervolgens met een draaiende beweging de lens eruit halen. Maar nu zelf dat ding erin zetten. Eerst het andere zuigertje pakken en vast zuiger op de lens, lens vullen met lensvloeistof en dan inzetten. Het klinkt makkelijk als dat het is, want eer mogen natuurlijk geen zuurstofbelletje eronder zitten. Dat is de grootste uitdaging kan ik je vertellen, een kwestie van veel oefenen. Na een paar keer dit gedaan te hebben kon deze lens mee naar huis inclusief de zuigertjes om hem in en uit te doen.

En nu is het veel trainen om hem elke dag in en uit te doen. Het is natuurlijk ook belangrijk om je goed aan de draagtijd te houden. Je start met 4 uur per dag en dan elke dag een uurtje extra erbij.

401 views