Scleralens klachten

Deze week op route geweest voor mijn scleralens second opinion, dat was een fijne ervaring. Bij dezelfde organisatie (oculenti) maar dan bij een andere lenzen specialist die ook nog dichter bij huis zit. En op een ziekenhuis locatie waar je gewoon maar 2 euro hoeft te betalen voor parkeren voor ruim een uur, een leuke bijkomstigheid zou ik zeggen. Want parkeerkosten in Rotterdam daar wordt men niet vrolijk van. Deze specialist heeft dus duidelijk een andere instelling als zijn collega met betrekking tot de lens. Met de scleralens die ik nu heb is niets mis mee, maar de manier van schoonmaken en opbergen voor de nacht 180 graden anders.

Deze specialist heeft een duidelijk mening en als ik er over nadenk zit er ook een duidelijke achtergrond achter. De scleralens moet Niet schoongemaakt worden met 70% alcohol, maar met een reinigingsvloeistof met 20% alcohol. Niet droog bewaren in de nacht, maar in een speciale vloeistof wat hiervoor gemaakt is. Want de meeste problemen die ik heb, worden veroorzaakt door een uitgedroogde lens ondanks dat ik toch regelmatig de lens nat maak met daarvoor speciale scleralens vloeistof.

Klachten die ik heb/had.

  • Meestal na 30 minuten is alles wazig door de lens heen
  • Na 3 uur dragen wordt veraf zien wazig
  • Vanaf 4 uur dragen wordt ook dichtbij wazig
  • Oog gaat pijn doen
  • Ermee slapen is helemaal uitgesloten
  • Er komt een extra prima in het oog

We hebben nu afgesproken dat ik deze nieuwe methode van schoonmaken en bewaren drie weken volhou. Vervolgens weer een afspraak om te overleggen hoe het mij vergaan is in deze weken. Is er een vooruit in mijn klachten, dus ik hoop met deze aanpassing dat er een stuk minder klachten zullen zijn. Het laatste puntje (prisma) is dan nog wel een punt van aandacht, is dit er nog steeds dan zouden we nog kunnen beslissen om over te gaan naar een mini scleralens.

1.143 views