Scleralens nog geen succes

Ik draag inmiddels nu drie maanden de scleralens, helaas kan ik dit max 4 tot 5 uurtjes met succes doen. Hierna gaat het gezichtsvermogen achteruit en gaat de irritatie omhoog, dus vandaag maar weer eens naar de specialist. Zeker omdat het oog toch wel wat bijwerkingen heeft van de bestraling, ze zijn nog droger dan anders. Bij de specialist gekomen en mijn verhaal gedaan, zoals gewoonlijk in theorie kan het allemaal niet, ik moet toch minimaal de lens wel 12 uur zonder probleem in kunnen hebben.

Helaas, niet bij mij en het vervelende is dat er ook nog een extra prisma afwijking bijkomt zodra ik de lens indoe. Handig, dus Niet want dit moet dan uiteindelijk aangepast worden in het glas van mijn bril. Ik ben van mening ik ga eerst eens zorgen dat ik de lens 12 uur in kan hebben zonder bij te hoeven druppelen en dan eens kijken hoe ik de lens ervaar. Want om nu weer 500 euro uit te geven aan een brillenglas, denk het niet. Eerste de lens maar eens goed.

Met andere woorden, de scleralens doet zijn ding om uitdrogen te voor komen. Daarom heb ik hem laten aanmeten op advies van de oogarts. Maar op dit moment kan ik nog niet zeggen dat hij mijn zicht ondersteund, het verslechter op dit moment als ik de scleralens in heb. Na een hoop gemeet door de specialist is er inmiddels een derde lens in de maak, deze zal over een week in de bus vallen. Het zal mij benieuwen, drie keer is scheepsrecht zullen we maar zeggen.

405 views