Hylan Kunsttranen ooggel

Een scleralens lost het probleem op om uitdroging van het hoornvlies te voorkomen, maar kan wel een bron van irritatie zijn. Binnen anderhalf jaar heb ik al 6 verschillende lenzen gehad, mijn grootste probleem is/was dat hij binnen zeer korte tijd wazig is. Zo wazig dat ik er niet meer doorheen kon kijken, met als gevolg weer draaierig en daardoor misselijk. De lens die ik afgelopen maand heb ontvangen heeft het precies een week goed gedaan, daarna weer hetzelfde probleem.

Toen maar eens dit probleem uitgezet op Facebook in de lotgenoten groep Brughoektumor Nebrus. Ik was niet de enigste met dit probleem, organische aanslag wat op de lens komt en schoonmaken stimuleert dit alleen nog maar erger. Gelukkig kwam er een goede tip voorbij en tot zover ook de oplossing, de lens niet vullen met lenzenvloeistof maar met mijn Hylan oogdruppels/gel. Door deze tip blijft de lens ongeveer 6 uur helder, wil ik het goed doen moet ik hem na 4 uur eruit halen, schoonmaken en opnieuw inzetten. Oké de Hylan vliegt er nu doorheen, gelukkig wordt dit vergoed door de verzekering omdat de oogarts het heeft voorgeschreven. Eén van de weinige pluspunten van social media, tips krijgen van lotgenoten.

955 views