PSG onderzoek

Vandaag de dag/nacht opname voor mijn slaaponderzoek in het ziekenhuis om een totaalbeeld te krijgen van alle issues. Met andere woorden een nachtje slapen in het ziekenhuis voor het PSG-onderzoek. Laten we hopen dat dit een beetje een representatie slaap is, want slapen in het ziekenhuis is nooit een pretje. Het streekziekenhuis is nog niet helemaal ingericht als slaapcentrum, dus ik kreeg een kamertje op de afdeling orthopedie. Een beetje apart maar het was functioneel. Begin van de middag moest ik mezelf melden voor opname en aan het eind van de middag kwam een verpleegkundige van de functieafdeling om alles aan te sluiten.

Ze is zeker een halfuur bezig geweest om alle kabels vast te maken, blij dat ik niet meer over straat hoeft te lopen en dat ik een kamer apart heb. Je ziet er niet uit, allemaal voor het goede doel zal ik maar zeggen. Ze legde uit dat het systeem om 10 uur in de avond automatisch gaat starten met de opnames en ik moest een formulier de volgende ochtend invullen. Dan zou je de volgende ochtend rond 8 uur weer terugkomen om alles los te koppelen en het formulier meenemen. Daarna kon ik gewoon naar huis en na een week zou ik een oproep krijgen van de afdeling neurologie om de uitslag te bespreken.

425 views