Slaaponderzoek NSI

Vandaag kwam de verpleegkundige langs van het NSI (Nederlands Slaap Instituut) om de slaap monitor aan te sluiten. Dit ging sneller dan een slaap onderzoek vanuit het streekziekenhuis. Begin van de avond kwam de verpleegkundige, wel zo handig want je moet gelijk je slaapkleding aan hebben. Het werd een slaap onderzoek die ook een eeg maakte van de hersenactiviteit, als onderzoek naar RLS en de ademhaling. Dit onderzoek werd ook helemaal vergoed vanuit de basisverzekering als er een verwijsbrief was vanuit de huisarts.

Ze was ruim een half uur bezig om alle kabeltjes aan te sluiten met gelijk een stukje uitleg waar het allemaal voor diende en ook wat ik de volgende ochtend moest doen. Hoe ik alles op de juiste wijze loskoppelde en alles via de post retour kon sturen, ook wel zo handig. Ik moest ook een formulier invullen hoe ik zelf de nacht had ervaren en wilde medicatie ik slikte voor een “goede” nachtrust.

Dan komt het slapen met al die kabels, je slaapt maar om nu te zeggen lekker, Nou Nee. Maar ja het is voor een goed doel zullen we maar zeggen en hopelijk komt eruit dat ik inderdaad slaapapneu heb, waarom ben ik anders dan zo mega moe. Na een paar weken zou ik een oproep krijgen vanuit het NSI om in Den-Bosch langs te komen om de uitslag te bespreken bij een longarts.

374 views