Slecht korte termijngeheugen bij een BrugHoekTumor

Het is algemeen bekent dat mensen met een NAH problemen hebben met hun kortetermijngeheugen en daardoor zeer vergeetachtig zijn. Nou ik kan er over meepraten, bij de minste afleiding ben ik vergeten waar ik mee bezig was. Het is maar goed dat we onze boodschappen online doen, anders kwam ik bij de supermarkt en was ik totaal vergeten wat ik ook weer moest hebben. Die afleiding kan zijn worden aangesproken door iemand of een elektrische fiets of scooter die voorbijkomt gevlogen waardoor ik een schrik reactie krijg (ik hoor ze niet aankomen). Maar ja vergeetachtigheid hoort er allemaal bij, zo was het ook in de eerste jaren na mijn operatie dus nu ook na de bestraling.

Een aantal jaar na mijn operatie heb ik cognitieve ergo therapie hiervoor gehad, het leren omgaan met deze beperking want dit zal altijd wel een probleem blijven. Het probleem is puur dat de concentratie heel slecht is waardoor het kortetermijngeheugen niet goed gebruikt wordt. Ik vergelijk het altijd maar met een computer, als je die nieuw koopt is hij supersnel en na een paar jaar is hij niet meer vooruit te branden omdat er te veel nieuwe informatie is die verwerkt moet worden. Ik mijn situactie is het omdat er hardware (eenzijdig doof, missen evenwichtsorgaan, prisma afwijking oog) stuk is wat niet gerepareerd kan worden dus mijn hersenen (de cpu) draaien overuren. Vandaar dat ik ook altijd zo moe ben en een beperking heb in mijn activiteiten. 4 km wandelen (met wandelstok) is de max, 2 ruimtes stof afnemen max en ga zo maar door.

In de eerste jaren met een NAH is dit zeer frustrerend, maar uiteindelijk leg je erbij neer dat het niet anders is. Alles dan maar ik kleine stapjes en proberen of het de volgende maand de belastbaarheid beter is.

636 views