Handvatten cognitieve ergotherapie

Cognitieve ergotherapie, ik weet niet precies wat mij te wachten staat maar hopen dat het helpt voor de diverse geheugen klachten. Na een intakegesprek zijn we van start gegaan. Eerst het analyseren waar ik in de praktijk de meeste tegenaanloop. Deze allemaal op een rij gezet in een volgorde waarin ik ze aan bod wil komen van belangrijk naar minder belangrijk. Ergo is dus het aanleren van trucjes, handvatten, methodes om de diverse problemen te omzeilen.

Problemen:

  • Alles vergeten wat er in een telefoongesprek verteld wordt
  • Als ik even uit mijn concentratie gehaald wordt, ben ik vergeten waar ik mee bezig was
  • Niet meer op simpele Nederlandse woorden komen
  • In de supermarkt niet meer weten welke producten je moet hebben
  • In mijn woonplaats niet meer weten hoe ik van punt A naar punt B moet
  • TV series niet meer kunnen volgen, geen concentratie hebben om het te volgen
  • Snel moe zijn tijdens gesprekken
  • Korte en lange termijn geheugen slecht

Een belangrijk probleem is de slaapapneu, zonder een goede nachtrust zijn de cognitieve klachten nog vele malen erger dan standaard. Dus goed slapen is mega belangrijk, daarom staat er in februari weer een controle in de planning. Door de éénzijdige doofheid, het missen van een evenwichtsorgaan, aangezichtsverlamming heb ik ook diverse energie lekkages. De accu is hierdoor snel leeg en moet regelmatig opgeladen worden, dus in de middag even een uurtje op bed gaan liggen om op te laden. Dit is een hele belangrijk basis van veel problemen.

410 views