Ergotherapie lepelmethode

Inmiddels had ik wel ontdekt dat mijn accu heel snel leeg was, even onder de douch en de accu was leeg. Daar wordt deze jongen niet blij van. Eens kijken wat de ergotherapie hiermee kan, het is dus hoofdzakelijk het leren begrijpen waarom de accu zo snel leeg is. En het voorkomen dat de accu helemaal uitgeput raakt.

Dat ik energie lekkages heb is duidelijk, ik mis de functie van een evenwichtsorgaan en gehoor. En ondertussen is ook de tinnitus (oorruis) ook weer terug, dat kost ook veel energie. Alles kost energie, het ene kost wat meer dan de ander maar de energie gaat echt een stuk sneller op.

Een methode is de lepeltheorie, per dag heb je 12 lepels aan energie. Als je deze 12 hebt opgebruikt is de accu leeg en heb je rust nodig om weer op te laden. Het kan ook zijn dat iets wel 2 of 3 lepels aan energie kost (douchen bijvoorbeeld). Met andere woorden ik moet zuinig zijn met de energie die ik heb. Ergotherapie is ook gaan leren wat veel en weinig energie kost, maar ook waar de accu weer van opgeladen worden. Dan zal een halfuurtje fysiotherapie wel een hoop lepels kosten.

474 views