Revalidatie traject na een brughoektumor operatie

De start van een waarschijnlijk lang revalidatie traject na een brughoektumor operatie, hoe snel zal alles herstellen en wat gaat er herstellen. De tijd zal het leren, eerst maar weer eens een nulmeting. Wat kan mijn lichaam op dit moment zodat men progressie kan gaan zien. Eerste maar eens 10 meter over een lijntje lopen, “lol broek die fyio” ben dan wel niet dronken maar dit zal toch een uitdaging zijn. Ik haalde net de 7 meter op een laag tempo. Dat valt ook weer mee.

Het gehele half uur allerlei oefeningen om ook weer te controleren welke spieren er nog voldoende functie hadden en welke er op dit moment er geen zin in hadden. Uiteindelijk na dit half uurtje helemaal bek af, waar is mijn conditie gebleven?? Er was niets meer van over.

Ik kreeg het advies mee naar huis om toch maar even te gaan rusten in de middag, want we vragen veel van het lichaam. Oké, opa zal zijn middagdutje gaan doen. Dit is echt wel nodig anders is het echt niet om vol te houden. Elke week 2x een half uurtje lijkt weinig, maar als het lichaam moeite heeft met verschillende functies is dat toch best wel een uitdaging. Want ja ik mis toch twee functies in het hoofd en ik heb ook nog de aangezichtsverlamming.

613 views