Overprikkeling bij een NAH

Wat doe je als je niet meer kan omgaan met te veel prikkels? In mijn geval is geluid mijn grootste vijand en dat ik aan alles kan ergeren wat los en vast zit. De keuze die ik gemaakt heb voor mezelf is zo veel mogelijk prikkels te mijden, anders is het niet te doen. Dat wil zeggen, naar verjaardagen/feestjes gaan we niet meer, we vermijden zo veel mogelijk drukke omgevingen. We zoeken omgevingen (in ons geval botanische tuinen) waar geluid prikkels minimaal zijn. Want als ik door mijn trickers heen ga, slaat mijn tinnitus helemaal op hol in combinatie met mijn hyperacusis en is de remming in de hersenen helemaal weg. Met als gevolg dat ik weer dagen mega moe ben met knallende hoofdpijn.

Waarom dan niet in een hutje op de heide gaan wonen? Nou dat zou zo gek niet zijn, ik denk alleen niet dat AH daar de online bestellingen gaat bezorgen. Want ja, naar een grote supermarkt ga ik echt niet meer. Zeker nu, in corona tijd snappen maar weinig mensen wat 1,5 meter afstand is. Ook al heb ik al maanden gelukkig 2 vaccinaties, ik ben eigenlijk instaat om een 3de prik aan te vragen.

Rust en ontspanning is wel het beste medicijn om de remming in de hersenen van prikkels onder controle te krijgen. Wonende in een stad is dat best moeilijk daar is altijd geluid, zeker nu veel mensen niet op vakantie gaan, zijn ze allemaal aan het klussen geslagen. Voor iemand die niet meer kan omgaan met prikkels best wel een groot probleem. Ik kan ook tot rust komen kijkend naar de vogels in onze volière, dit zijn allemaal natuurlijke geluiden en het aanschouwen hoe de ouders de jonge vogels verzorgen.

600 views