Telefonisch consult door de revalidatiearts

Veel issues gaan goed, maar ook veel neurologische klachten (fijn motoriek) blijven achter. De fysiotherapeut had een telefonische afspraak gemaakt bij de revalidatiearts, want zij had ook zoiets er had allang verbetering moeten zijn. Maar we zien toch op diverse gebieden stilstand of achteruitgang. Toch maar eens bespreken met de revalidatiearts en kijken of er niet meer onderzoek moet komen.

Hij had de rapportage gelezen van de fysiotherapeut en kwam eigenlijk een beetje tot de conclusie dat ik te veel van mijn lichaam aan het vragen was. Soms moet je artsen even aansturen en kennen niet de gehele situatie. Ik doe helemaal niets t.o.v. hetgeen ik allemaal gedaan had, mijn lichaam was in topconditie en dan zou dit in 4 maanden tijd helemaal weg zijn. Ik dacht het niet!

Mijn depressie deed er natuurlijk ook niet goed aan, dus hij wilde drie dingen gaan regelen. Als eerste een gesprek met een neurolog voor mijn neurologische klachten, maar misschien ook een gesprek met een medisch psycholoog. Hiervoor ging hij eerst met de maatschappelijk werker praten en kijken wat zijn conclusie was. Hij kon mij dan indien nodig naar een psycholoog sturen. Ik zal niet ontkennen dat dit laatste nodig is, als niets maar dan ook niets meer hetzelfde gaat als voor de operatie dan komen er automatisch psychische klachten tevoorschijn. Deze klachten kunnen ook tot lichamelijke klachten uitmonden.

Voor het derde probleem (regelmatig pijn in de borst) ging hij een rust ECG laten maken op de functieafdeling. We kunnen onszelf niet indenken dat er iets met het hart is, maar we moeten het wel uitsluiten. Deze test moest natuurlijk wel beoordeeld worden door een cardioloog.

406 views