Toenemende klachten bij een brughoektumor

In de afgelopen maanden ging ik meer en meer klachten krijgen van mijn linkeroog (operatie zijde). Het lijkt erop dat de ooggel die ik gebruik niet meer effectief genoeg is of het bovenste ooglid functioneert niet meer zo goed. Het oog bleef droog en geïrriteerd aanvoelen, als ik elke 15 minuten de ooggel erin deed was het nog net te doen. Bij de controle van afgelopen januari was er duidelijk verteld (stond ook in “mijn Erasmus”), als de klachten gaan toenemen dat ik dan gelijk weer een afspraak kon maken.

Dus maar een afspraak gemaakt voor controle, binnen een week kon de afspraak gepland worden. Dat heb ik wel eens anders meegemaakt. Voor veiligheid maar met de trein gegaan. Want het zou wel eens kunnen zijn dat ik druppels ga krijgen om mijn pupillen open te zetten en dan zie je niet veel en fel licht is niet fijn.

Werd binnen geroepen bij de oogarts en mijn verhaal gedaan. Dan wordt er gelijk een bepaalde vloeistof in je ogen gedaan om de vochtigheid te meten via een splitlamp. Een duidelijk verhaal vertelt ze, het breekpunt van het oliefilmpje wat op je oog zit is naar 2 seconden en dit moet 15 seconden zijn zoals het in je recht oog is. Ik wil nog wel even naar de binnenkant van het oog kijken, dus ik ga je druppels geven om je pupillen open te zetten. Wacht maar even in de wachtkamer en dan roep ik U zo weer naar binnen.

Gelukkig is er met de binnenkant (netvlies en oogzenuw) niets aan de hand. Laten we eerste proberen om de duratears oogzalf die je voor in de nacht gebruikt, dit ook overdag gaat gebruiken zodat je oog voldoende vochtig blijft. Lukt dit niet zie ik U weer terug.

1.529 views