Diagnose slaapapneu

Vandaag de afspraak bij de neuroloog om het slaaponderzoek door te nemen, zou het slaapapneu zijn? Ja hoor, ik had gelijk het is slaapapneu zowel osas (obstructief) als csas (centraal). Ik zaten ademhalingsstops tussen van ruim een minuut, het aantal (een AHI=Apneuindex van 10) viel nog wel mee maar met alle andere klachten was het teveel. Dit was duidelijk de oorzaak van mijn extreme moeheid. Jammer dat het een jaar heeft geduurd voordat een KNO-arts dit serieus nam, nou ja beter laat dan nooit. De oorzaak was ook duidelijk, door mijn aangezichtsverlamming werken diverse spieren niet in mijn hals en gezicht waardoor een in de nacht een blokkade ontstaat voor de ademhaling.

De vervolg stap legde ze uit is een afspraak bij de longarts (dit is standaard) en die stuurt mij dan weer door mijn KNO-arts die een behandeling gaat bepalen. Er zijn een paar oplossingen voor dit probleem, deze zijn afhankelijk de ernst van de apneu. Het zal waarschijnlijk met een apneubeugel op te lossen zijn bij mij. Maar eerst langs de longarts om er zeker van te zijn dat er niets mis is met mijn longen. Ik kan mezelf niets bedenken maar je weet het maar nooit. Het is in ieder geval een geruststelling dat er nu eindelijk iets aan gedaan gaat worden. Al moet ik zeggen dat mijn neusoperatie ook wel een positieve uitwerking geeft op mijn kwaliteit van slapen.

594 views