Uitslag slaaponderzoek

Op naar Den-Bosch voor de uitslag van het slaaponderzoek voor het NSI, ik ben erg benieuwd naar de uitslag. Aangezien ik niet mag autorijden hadden we een goede vriend gevraagd om te rijden, want mijn vriend moest op zijn werk zijn. Een extra paar oren was ook wel zo handig want mijn geheugen gaat er ook niet op vooruit. Een slaaponderzoek is een vrij technisch en medisch verhaal, het kan osas of csas of rls zijn of een combinatie hoogste waarschijnlijk van de eerste twee.

Bij de longarts aangekomen, weer het hele verhaal waarom ik het onderzoek heb laten uitvoeren en wat voor klachten ik allemaal had. Dit vind ik altijd mega irritant, alles honderdduizend keer hetzelfde vertellen terwijl het allemaal in mijn dossier staat. De uitslag was onduidelijk, er waren slaap stops gezien zowel osas als csas. Duidelijk geen RLS, maar waar dan de moeheid vandaan kwam was twijfelachtig. Zijn verhaal ging al snel naar depressie.

Daar gaan we weer, lekker kort door de bocht en maar weer gelijk alles op de depressie zetten als oorzaak van mijn moeheid klachten. Ik slikte niet voor niets de antidepressieven. Volgens de cijfers had ik een AHI (apneu index) van 1.11 dus dat kon het niet zijn. Er werd niets gesproken over de aangezichtsverlamming die had of het slecht ademen door mijn neus. Nee zijn antwoord was depressie.

Dan ben ik een eigenwijs persoon, rapport mee en kijken of de KNO-arts hetzelfde verteld. Mijn conclusie is, dan maar iets langer wachten en het onderzoek door het ziekenhuis laten doen. Want die hebben een totaalbeeld van mijn medisch dossier, wat ze bij het NSI niet hebben. Met een zeer ontevreden gevoel naar huis gegaan en thuis gelijk een afspraak gemaakt bij de KNO-arts.

444 views