Vermoeiheid als bijwerking bij bestraling

Er is één bijwerking die bij iedereen die bestraald is tevoorschijn komt, moeheid. Hier dus ook, even een klein boodschapje doen bij de supermarkt op 500 meter afstand en het zweet staat op mijn rug. Hierdoor is mijn balans ook weer ver te zoeken en cognitie wil ook even niet. Even door deze zure appel heen bijten en over een paar maanden is de vermoeidheid als het goed is weer over. Een belangrijke boodschap van mijn radiotherapeut was; Niet achter de geraniums gaan zitten maar actief bezig blijven zolang het lichaam dit toelaat.

Ik denk dat ik voldoende weet over het hoofdstuk conditie, ben Personal Trainer geweest dus dat moet goed komen. Vanaf deze week ben ik met een wandel schema gestart via een app (Goals-Fitness) op de smartphone. Ik heb mijn doel ingesteld op minimaal 1,5 km per dag wandelen en dit langzaam opbouwen naar 5 km. Als ik dit niveau heb bereikt ik plan activeren in de app, 5 dagen per week en dat 12 weken lang om gewicht te verliezen.

Ook al let ik op mijn eten, dat wil zeggen opletten met koolhydraten en veel groenten en een beetje vlees eten, minimaal 2x per week vis. Hierbij slik ik nog een vitamine D3 pil en een biologische B12 (max 102% ADH) door middel van spirulina. Dan zou je zeggen mij gewicht moet toch wel een beetje op niveau blijven maar helaas, er is toch langzaam een stijgende lijn. Dus wandelen is hier het belangrijkste middel.

460 views