Cognitieve Ergotherapie

Inmiddels volg ik al enkele maanden cognitieve ergotherapie, elke week een afspraak bij de therapeut in het ziekenhuis. Stapje voor stapje ga ik mezelf aanpassen aan de nieuwe IK. Leren omgaan met de verschillende beperkingen, leren accepteren dat niets meer hetzelfde gaat als voor de operatie in 2015. Altijd bewust bezig zijn met activiteiten, bewust lopen, bewust iets oppakken, belangrijke e-mails uitprinten en lezen met een leesliniaal, mobiel altijd eerst laten overgaan naar de voicemail (dus altijd op stil zetten).

Dit laatste is ook wel heel belangrijk want geconcentreerd luisteren via de mobiel is best wel een uitdaging met al die omgevingsgeluiden. Want ik heb natuurlijk nog steeds last van mijn hyperacusis en tinnitus. Dus de meeste telefoontjes die op mijn mobiel binnenkomen gaan eerst naar de voicemail, zodat ik op een later tijdstip en voorbereid kan terugbellen. Anders gaan afspraken helemaal de mist in, een tijd en datum beluisteren en onthouden gaat nog even niet (anno 2020 gaat dit nog steeds niet goed). Ik heb al wel geleerd om altijd te vragen kun je dit even op de email bevestigen! Gelukkig doen steeds meer instanties dit automatisch, een email te bevestiging.

[views