Maatschappelijk werker

Inmiddels het derde gesprek met de maatschappelijk werker, maar om nu te zeggen dat ik er wijzer van wordt. Nee! Het is duidelijk een complexe materie mijn fysieke en mentale klachten, want inmiddels gaan mijn cognitieve klachten ook alleen maar achteruit. Het is op dit moment 1 stap vooruit en 3 stappen achteruit. Maar het hoofdprobleem in mijn ogen is mij oververmoeidheid, maar zowel de fysiotherapeut of deze maatschappelijk werker denken meer aan uitputting van het lichaam omdat ik te veel te snel alles wil. Misschien is dat ook wel zo, maar niet alle klachten zijn hieraan gekoppeld.

Mijn sterke vermoede is dat mijn slaapapneu steeds erg wordt, want slaapapneu heeft ook weer een link naar depressie, gewicht toename, moeheid, cognitieve klachten ect. Ik zit gewoon in een neerwaartse spiraal, daar is de maatschappelijk werker het ook wel mee eens. Dus vindt hij het tijd om een medisch psycholoog op te schakelen want hij kant niets meer voor mij doen. Prima, als dat mij helpt om uit de neerwaartse spiraal te komen. Gaat lekker zo, het begint al een beetje van een afschuif mechanisme eruit te zien. Zo zie ik het althans. Op naar de medisch Psycholoog.

Deze 3 spreken met de beste man zijn nu niet geheel nutteloos geweest, dat moet ik wel zeggen. Ik heb wel meer inzicht gekregen hoe bepaalde mechanismes werken op het mentale gebied. Alles hangt was met elkaar, het ene effect ondersteund het herstel en het andere werkt duidelijk tegen. Ik heb het gevoel dat bij mij alles tegen werkt, door de extreme moeheid.

359 views