VGZ Mindfulness App

Gelukkig heb ik een smartphone dus op advies van de verpleegkundige heb ik de VGZ mindfulness app gedownload. Aangezien ik een vorm van yoga heb gegeven komen een hele veel oefeningen heel bekent voor, waaronder de bodyscan. Deze gebruikte ik altijd als afsluiting van mijn yogales, ook staan er diverse ademhalingsoefeningen in. Maar ik ben gewoon gestart met het programma zoals het in de app is aangemaakt. Een programma voor verschillende weken met een correcte opbouw.

Voor de meeste oefeningen werd verteld om rustig te gaan zitten, maar dat heb ik dus gedaan. Ik ben vanwege mijn slechte balans gewoon lekker op bed gaan liggen, zodat heel het lichaam tot rust kan komen. Dit voelde voor mezelf veel fijner en voor de oefening maakt het niet uit. Na het programma helemaal doorgelopen te hebben heb ik de fijnste oefeningen opgeslagen als favoriet, dit was onder andere de lange body scan. Deze heb ik jaren gedaan en minimaal 5x per week 1x per dag. Als ik er even doorheen zat deed ik er meer.

374 views