Volg je zorg portal

Dat LSP is superbelangrijk, maar je wilt natuurlijk wel een beetje controle hebben over wie wat opvraagt. Ik de folder van de apotheek over het LSP had ik iets gelezen over een website van volgjezorg. Kijk ik in mijn email box, staat er een aanvraag om een account aan te maken.

Dit komt natuurlijk omdat ik bij de apotheek toestemming heb gegeven om LSP aan te zetten en mijn email-adres staat natuurlijk reeds geregistreerd bij mijn apotheek. Eens even lezen wat er allemaal in de email staat.

Je persoonlijke omgeving is benaderbaar via een Digid login. Er wordt uitgelegd in de email dat je eerst de digid app moet installeren op je smartphone en deze dan moet activeren via de digid website ook weer in je persoonlijke omgeving. Wat een gedoe zeg, maar oké alles gedaan.

Vervolgens kunt ja via de digid app inloggen in je persoonlijke omgeving. En nu? Weer maar goed lezen. Wie heeft er gegevens van mij waar ziekenhuizen geïnteresseerd in zijn. Dat zijn er maar twee, mijn huisarts en apotheek. Deze kun je dan aanmaken als informatieverstrekker. Niet vergeten om je juist email adres in te vullen en aangeven wanneer jij een mailtje wilt ontvangen als er een ziekenhuis iets opvraagt.

De eerste de beste keer dat dit gebeurde, kwam er keurig een mailtje dat iemand iets had opgevraagd. Ik natuurlijk gelijk kijken (zo nieuwsgierig ben ik wel), oké het EMC had een medicatie lijst opgevraagd bij mijn apotheek. Prima.

434 views