Erasmus-MC ingang Zimmermanweg

Een gezellig dagje EMC.

Vandaag is het dan zover, alle bestraling voorbereidingen op 1 dag dat is best wel fijn. Stap 1 is de mouldroom want er moet een mal en masker gemaakt worden, stap 2 een CT-scan en stap 3 een MRI-scan, deze zijn bestemd om een bestralingsplan te maken. Deze 3 stappen zal ik verduidelijken. Op de foto is de hoofd ingang in het midden en rechts is de ingang naar het bestralingscentrum.

Wat is het EMC toch megagroot, het blijft altijd weer zoeken waar ik moet zijn en de gebouw codering snap ik ook nog steeds niet.

Sinds dat de nieuwbouw open is (2019), is het de bedoeling dat je eerst je dagkaart haalt. Op diverse locaties staan digitale computer zuilen (met een gastheer of gastvrouw erbij). Je hebt altijd een ID-bewijs nodig, deze laat je scannen door het apparaat. In het eerste scherm zie je jouw gegevens staan (altijd even controleren of ze juist zijn, anders laten aanpassen) door op volgende te drukken komt jouw afspraak (of afspraken) tevoorschijn. Door nog een keer op volgende te drukken wordt jouw dagkaart uit geprint.

Op deze dagkaart staat een zogeheten QR-code, deze moet je laten scannen op de afdeling om jezelf aan te melden. Als je dit principe een beetje gewend bent, werkt het best handig.

 

448 views