Ben nu bijna twee maanden aan het revalideren en ik moet zeggen stapje voor stapje ga ik langzaam vooruit. Zowel mijn balans gaat vooruit, nog niet optimaal maar er is vooruitgang. Ook de kracht en de fijn motorische functies boeken progressie. Het is een kwestie van veel trainen en oefeningen doen met mijn linkerarm en been.

Op het voortgangsgesprek bij de revalidatiearts kwam dit ook wel naar voor, de fysio en ergo therapeut zagen op diverse vlakken verbeteringen. Maar op 1 vlak ging ik achteruit, mijn conditie was ver te zoeken elke week ging het slechter en slechter. De fysio had dit ook gerapporteerd, zou ik te veel doen op dit moment het was toch wel een behoorlijke operatie geweest en het lichaam moet ook tijd krijgen om te herstellen.

Het leek de arts wel slim om een fiets test te doen om te controleren of de longfunctie nog in orde is. We hebben een nulmeting, dus we kunnen zien of er een verandering op getreden is. Nu had ik zelf ook al bemerkt dat ik eigenlijk elke dag moe uit bed kwam, of dat ik niet effectief genoeg slaap. Dit ook voorgelegd aan de arts, zou ik een slaapapneu hebben opgelopen door de operatie? Alles kan natuurlijk, maar het moet wel onderzocht worden. Conclusie van de revalidatiearts, op korte termijn een fietstest op de functieafdeling en een doorverwijzing naar een KNO-arts voor onderzoek naar slaapapneu.

405 views