Vreemde klachten na bestraling

Het ging de afgelopen maanden best lekker tot afgelopen vrijdag, de gehele dag door een gevoel van flauwte, druk in het hoofd, cognitie wat verslechterde, meer tinnitus, wat zou dit nu weer zijn? Eerst maar eens de radiotherapeut gebeld en de klachten voorgelegd, ze kon niets bedenken dat het nog een late bijwerking kon zijn van de bestraling. Haar advies was dan ook om naar de huisarts te gaan om te kijken of zij iets kon vinden waardoor deze klachten tevoorschijn komen.

Huisarts gebeld, mijn klachten besproken met de assistent zodat ze het kon doornemen met de waarnemend arts omdat mijn huisarts niet in de praktijk was. Binnen 5 minuten belde de arts zelf terug of ik over een half uurtje kon komen omdat het toch wel vreemde klachten zijn. Hij kon ook niet direct vinden, natuurlijk ook even naar m’n longen luisteren vanwege de corona. Allemaal niets aan de hand, dus eerst maar eens een bloedonderzoek om te kijken of daar iets uitkomt. Dus gelijk met een bloedprikformulier richting de bloedprikpost in het ziekenhuis.

De huisarts belde al snel met de uitslag van het bloedonderzoek, gelukkig (of helaas) kwam daar niets uit, geen ontsteking of problemen met organen. Maar ja, wat is het dan wel als het na het weekend nog is, weer terugbellen om dan toch maar verder onderzoek te gaan doen of contact te leggen met mijn neurochirurg of radiotherapeut. Mijn onderbuikgevoel zegt dat er toch iets gaande is in de bovenkamer, we gaan afwachten. The Never Ending Story.

582 views