Wakker worden op de IC

In de theorie ga je vanuit de OK, eerste naar de uitslaapkamer en vervolgens naar een afdeling. In mijn geval ging ik direct naar de IC (inmiddels 12uur later) en werd daarzo langzaam wakker met de tube van de beademing nog in mijn keel. Achter mijn stond op dat moment een verpleegkundige die deze tube er langzaam uithaalde op het moment dat ik aan het bijkomen was (niet fijne kan ik jullie vertellen). M’n vriend stond reeds aan mijn bed, flink opgelucht dat ik weer langzaam bijkwam. De verpleegkundige vertelde tegen m’n vriend dat ze al een tijdje aan het proberen waren om mijn weer wakker te krijgen.

Mijn eerste gedacht was, waarom doet heel mijn linkerzijde zo een zeer? De focus ging heel snel naar misselijkheid, ik mompelde met een hese stem “heb je iets tegen misselijkheid?” tegen de verpleegkundige. Ik pak wel even een pilletje, neem maar voorzichtig in met een slokje water. Tuurlijk. 5-4-(heb je een bakkie)-3-2-1 en alles eruit. Fijn, nu moet het bed verschoond worden. Eerst maar even via het infuus dit middel erin, anders blijven we schoonmaken. Had dat even eerder gedaan! Dacht ik bij mezelf.

En toen het bed verschonen, eerst op mijn rechterzij, daaraan op mijn linker. WAAT gebeurt er in mijn hoofd, het was zware storm in mijn hoofd NIET FIJN. 10 minuten later was het bed weer schoon. Ik had m’n vriend al een beetje ongerust zien kijken, wat doet erop?

Het linkerdeel van mijn gezicht stond helemaal scheef of dat ik een herseninfarct had gehad. Dat stond niet in de planning, we wisten wel dat ik links doof zou worden en het evenwichtsorgaan zou het ook niet meer doen. ZUCHT  Ik had dus echt het gevoel of dat er een vrachtwagen over me heen gereden was.

Daar lig je dan met een hele hoop apparaten die aan je gekoppeld zijn. Een hoop bliepjes, alarmpjes, een bloeddrukband die elk kwartier oppompt automatisch. Hier moet je niet te lang liggen dacht ik bij mezelf.

Na een half uurtje kwam het afdelingshoofd langs. Jullie hadden waarschijnlijk wel gezien en gevoelt dat er meer kapot was gegaan. Je aangezichtszenuw was ook al helemaal in de tumor gegroeid, hierdoor heb je een aangezichtsverlamming op links. Ook is er schade in de kleine hersenen, hierdoor functioneert het linkerdeel van je lichaam niet helemaal meer goed. Morgenochtend komt de neurochirurg en die zal het in detail alles uitleggen. Ik ga nog wel even naar je reflexen en gevoel kijken (met het welbekende hamertje), dit is gelukkig nog wel allemaal goed. Uiteindelijk kon ik na 6 uur op de IC terug naar de afdeling.

543 views