Wandelen als medicijn

Ik was altijd heel actief, maar na mijn operatie ben ik heel inactief geworden dus wandelen is dan het beste om mee te starten. Langzaam opbouwen en natuurlijk wel met wandelstok. Het is niet alleen goed voor het lichaam, ben al bijna 10 kilo aangekomen sinds mijn operatie. Ook is het goed voor mijn psychische gesteldheid, ik heb toch in een behoorlijk dip gezeten. Diverse zwarte maanden achter de rug, dus even lekke in de buitenlucht in een rustig omgeving is dan superlekker. Aangezien m’n vriend natuurlijk gewoon moet werken, hebben we een goede vriend die ook heel veel wandelt en die ook de tijd heeft om samen met mij diverse wandelingen te ondernemen.

We wonen in een mooie hoek in Brabant waar gelukkig nog steeds voldoende groen is (word helaas wel steeds minder) dus kunnen we elke week wel een andere route wandelen door de bossen of lekker naar Zeeland om langs de kust te wandelen. Met andere woorden wandelen als medicijn klopt wel, de oplopende kilo’s stopt, de stress gaat uit het lichaam en hierdoor gaat mijn mentale gesteldheid vooruit. Het wandelen houden we erin zeker als het weer het toelaat. Maar wel in acht nemend wat mijn lichaam aangeeft, niet te ver en op tijd rust nemen voor een drankje.

352 views