MRI-scan controle groei BHT

Daar gaan we weer de zoveelste controle MRI-scan, kijken of er groei is in de resttumor. Laten we hopen van niet maar er is altijd kans, bij 10% van de patiënten met een BHT-resttumor gaat deze weer groeien. Zoals gewoonlijk moet ik een half uurtje eerder op de afdeling radiologie zijn om een infuus te laten zetten. Om een tumor goed zichtbaar te krijgen wordt er altijd gebruik gemaakt van contrastvloeistof die via een ader in je arm wordt ingespoten. Ik heb natuurlijk weer mijn metaal vrije jogging outfit aan, ik hoe straks alleen meer mijn jack uit te doen.

Deze keer lig ik op machine nr. 14, hoeveel van deze scanner ze hebben in het EMC weet ik niet maar veel. Na een halfuurtje in de wachtkamer door gebracht te hebben kan ik uiteindelijk naar binnen. Het gebruikelijk verhaal, de verpleegkundige komen altijd met twee oordopje voor je gehoor bescherming. Nee ik heb er maar ééntje nodig, ben aan 1 oor 100% doof. Dan nog even een paar kunststof kussentje naast je hoofd, zodat je hoofd 100% vast ligt en dan wordt het frame over je hoofd vastgeklikt aan de tafel. Er zal ongeveer een twintigtal minuten gaan duren, als er iets is kan ik in een kunststof ballontje knijpen die ik ondertussen had gekregen van een andere verpleegkundige

Aangezien dit al de zoveelste keer is, is het allemaal duidelijk. De tafel waarop je ligt schuift in de machine en de scan gaat starten. 20 minuten lang een hoop kabaal van de machine, voor dat je er erg in hebt is het weeral klaar en schuift de tafel weer uit de machine. Heeft U nog meer onderzoek of kan het infuus eruit. Hij mag eruit, ik ben klaar om naar huis te gaan.

348 views