Zelf diagnostiek bij een BrugHoekTumor

Door mijn opleiding voor Personal Training heb ik een behoorlijk basiskennis van het menselijk lichaam om zelfdiagnostiek te doen. Aangezien de revalidatie teneinde is en ik nog lang niet tevreden ben met mijn kwaliteit van leven. Ik heb nog zoveel klachten waar ik niet mee leven kan en waar ik volgens mij wel iets aan kan doen. Mijn zware depressie is het gevolg van alle klachten niet de oorzaak wat alle specialisten mij vertellen. Ik heb altijd al in diagnostiek een werkwijze gevolgd (ook uit de opleiding, prioriteiten stellen aan issues. Prio 1, moet gedaan worden op korte termijn. Prio 2, is ook belangrijk maar hoeft niet gelijk aangepakt te worden. Prio 3, voor nu onbelangrijk dus kan in de ijskast gezet worden voor op een veel later moment.

Mijn Prio 1 klachten

  • Slechte balans
  • Misselijk worden van wandelen (binnen 500 mtr)
  • Samenwerking ogen is niet goed (het gevoel van twee verschillende beelden)
  • Moeheid (uit bed komen en weeral moe zijn)

Als ik een gesprek heb met artsen moet ik een 100% sluitend verhaal hebben, zodat ik de behandeling krijg die ik wil. Dat wil zeggen ik moet mezelf goed inlezen in deze 4 voor mij belangrijke klachten. Ik werk ook altijd volgens een principe dat ik twee wegen bewandel om iets opgelost te krijgen. Om een goed beeld te krijgen van mijn klachten en of dat het echt gerelateerd is aan mijn BHT roep ik natuurlijk ook de lotgenoten groep op facebook aan.

Conclusie Prio 1 klachten

De eerste drie items hebben een gemeenschappelijke noemer. Ik mis een evenwichtsorgaan, hierdoor wordt mijn linkeroog niet meer gecorrigeerd. Want er is een connectie tussen deze twee organen en dat is weg. Dus ik moet naar mijn KNO-arts in het EMC voor vestibulaire revalidatie (revalidatie specifiek evenwichtsproblemen). Ik moet naar een goed optometrist, die kan controleren of ik een prisma afwijking heb in mijn ogen.

Mijn moeheid bestaat uit twee klachten, uit bed komen en weer moe zijn. En als ik 500 meter gelopen heb moet ik door mijn mond gaan ademen vanwege zuurstoftekort. Het eerste probleem is slaapapneu, dit kan niets anders zijn. Het tweede probleem zit in mijn neus, aangezien dat het linkerdeel van mijn neus niet functioneert. Hierdoor kan ik niet ademhalen door mijn linker neusgat. Dus hiervoor moet ik ook naar een KNO-arts, ik heb hier de keuze gemaakt om dit in het streekziekenhuis te doen met een doorverwijzing van mijn huisarts.

704 views