Zorgtaxi De Groen

Om nu zelf 30x heen en weer te gaan rijden leek mij niet zo een goed plan. Nu had ik al eens de term zorgtaxi gehoord, dus ik mijn zorgverzekering opgebeld en de situatie voorgelegd. Ja meneer dit wordt gewoon vergoed door de verzekering, weet U al een start datum? Yep.

Oké dan verbind ik U door naar een collega want U heeft een akkoordverklaring nodig. Even in de wacht en de andere collega kwam aan de lijn, ik heb het verhaal gehoord. U wilt een zorgtaxi regeling voor Uw bestralingstraject. Correct.

Deze verklaring ga ik aanmaken, weet U welk taxibedrijf bij U in de omgeving dit verzorgt. Dit wist ik reeds en die stond natuurlijk op de lijst met goedgekeurde taxibedrijven. Hier is het nummer van de verklaring, deze heeft het taxibedrijf nodig. Uw kunt deze verklaring digitaal downloaden vanuit U zorgportal. Top ook weer geregeld.

Gelijk het taxibedrijf gebeld en de situatie voorgelegd. Ik moest een speciaal nummer bellen om de eerste rit in te plannen, dit gelijk gedaan en na een klein intakegesprek (NAW-gegevens) de eerste rit vastgezet. Heeft U reeds een akkoordverklaring van de verzekering, Ja dan noteer ik die ook gelijk. Als U met dit mobiele nummer altijd belt, dan weten we gelijk wie we aan de lijn hebben en kunt U de ritten inplannen zodra U deze weet.

Dat is goed geregeld deze zorgtaxi centrale registreert dus alle ritten. Zorg ervoor dat er op tijd een taxi voor de deur staat en ook weer als je klaar bent met de behandeling. Een paar minuten voor tijd belt er een computer dat de taxi eraan komt, kun je mooi je jas aantrekken en naar buiten lopen. Dit gaan ik dan minimaal 30x doen.

414 views